آخر الأكلات والمطاعم

زود دخلك 300 دولار شهريا

make-money-468x60

الاثنين، 29 ديسمبر 2014

حواوشى السجق



المكونات

  • 3 كوب دقيق
  • 1 ملعقة كبيرة خميرة فورية
  • 2/1 ملعقة صغيرة B.B
  • ملعقة كبيرة سكر
  • 4/1 كوب زبادى
  • 4/1 كوب زيت
  • الماء حسب العجن
  • 1 ملعقة صغيرة ملح
  • نصف كيلو سجق مقطع صغير
  • 2 طماطم مكعبات صغيرة
  • 2فلفل اخضر بارد مكعبات صغيرة
  • فلفل حار حسب الرغبة 2 مقطع صغير
  • جبنة مبشورة (حسب الرغبه )
  • ملح فلفل اسود حسب الرغبه

طريقة عمل حواوشى السجق

  1. لتحضير العجين نمزج النواشف مع بعض ثم نضيف الزيت والزبادى ونخلط كويس لحد ما الدقيق يتشرب الزيت والزبادى ثم نضع الماء بالتدريج حتى تكون عجينة لينة تلزق بالايد شوية ومع العجن ستكون عجينة سهلة التشكيل ولا تلتصق بالايد ثم تغطى وتترك لتخمر لمده ساعة
  2. يمكن مضاعفة الكميه حسب عدد الاسرة
  3. بعد ماتخمر العجينة نقسمها كور ثم نفرد كل واحدة دايرة ونحط الحشو ونقفل بحيث يكون الشكل كأنه نصف رغيف وندهن الوجه بصفار بيضه عليه ربع معلقة نسكافيه مذابه فى اقل من ربع كوب لبن ( حليب )ثم تدخل فرن حار

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

الأكثر مشاهدة

جميع الحقوق محفوظة لـأكلات مصرية و عربية